Development Manager (Amsterdam, 40 uur)

Omschrijving

Jij hebt meerdere jaren ervaring als teamleider en gecombineerd met jouw kennis van IT-processen weet je jouw team naar een hoger niveau te tillen. Je bent inventief en gedreven om ‘slimme’ oplossingen te bedenken. Je vindt het leuk om samen met jouw internationale team ideeën en behoeften van stakeholders om te zetten naar een zo optimaal mogelijk draaiende omgeving. Dit alles doe je 40 uur per week vanuit hartje Amsterdam.  

 

Wat ga je precies doen?

Je bent verantwoordelijk voor software-ontwikkeling binnen Nuts Groep. Daarnaast zal je je bezighouden met:

 • Leiding geven aan ongeveer 30 interne en externe collega’s. Dit doe je door hen te begeleiden, te instrueren, te coachen en te motiveren;
 • Bewaken van de voortgang op de ontwikkel- en onderhoudstrajecten en ben je verantwoordelijk voor de monitoring van de geleverde kwaliteit van de projecten m.b.t. IT development;
 • Deelnemen aan het IT MT en mede bepalen van het IT beleid, vooral op het gebied van IT development, applicaties en integratie;
 • Terugvertalen van de missie, visie en doelen van Nuts Groep naar concrete doelen voor het IT team.


Met wie ga je dit doen?

Samen met een ambitieus en gedreven internationaal samengestelde IT-afdeling. Op ons kantoor in Amsterdam komen ongeveer 30 mensen onder jouw (in)directe leiding te staan, maar je gaat ook veel samenwerken met ons development team in Oekraïne. Je gaat leiding geven aan vier ontwikkelingsteams, waarvan je van twee teams ook de teamleider bent. Als development manager rapporteer je direct aan de IT-manager en je bent een belangrijke sparringpartner voor de business proces manager en het management binnen het bedrijf.

 

Waar kom je terecht?

Energie- en telecombedrijf Nuts Groep is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse en Belgische markt. Met diverse merken (o.a. NLE en Budget Energie) levert Nuts Groep stroom, gas en telecomdiensten. Ons kantoor bevindt zich in hartje Amsterdam; nu nog op de Vijzelstraat, maar begin 2019 in een gloednieuw pand in de Reguliersdwarsstraat. We worden gedreven door ambitie en de wil om in alles wat we doen nog beter te worden en we doen zoveel mogelijk zelf. Dat kunnen we niet zonder inbreng van onze mensen, dus er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. 

 

Nuts Groep ontwikkelt alle Core-applicaties binnenshuis, waarbij een deel van de ontwikkelcapaciteit wordt verzorgd door onze nearshoring partner. Wij werken op basis van de Scrum- en Agile-methodiek. We werken in teams die zich dagelijks bezighouden met het bouwen van software op een kwalitatief hoogwaardig niveau, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technologieën. Jouw taak als development manager is ervoor te zorgen dat cost leadership centraal staat en dat het niveau en de kwaliteit van de producten hoog blijft. 

Vereisten

Wij praten liever niet over vereisten, maar het is voor deze functie als development manager wel belangrijk dat jij jezelf herkent in onderstaande:

 • Minimaal 4-5 jaar ervaring als manager, waarvan zeker één jaar aan een development team;
 • Ervaring met Agile, Scrum en Kanban is een pré. Bij voorkeur binnen een commerciële organisatie;
 • Conceptueel en analytisch sterk (hbo/wo-niveau);
 • Visie op en affiniteit met softwareontwikkeling en -beheer (zowel back-end als front-end webtechnologie).

 

Wat bieden we?

Natuurlijk ontzettend leuke collega’s en een toplocatie. Maar voor niets gaat de zon op dat weten wij ook. Hiernaast ontvang je dan ook;

 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Contract voor één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Reiskostenvergoeding van maximaal € 10,- netto per dag;
 • 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 5% prestatiebonus;
 • 6% pensioenregeling zonder eigen bijdrage;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Leuke activiteiten, zoals bootcamp, vrijdagmiddagborrels op ons dakterras en meer!

 

Sollicitatieprocedure

Na jouw sollicitatie zal er telefonisch contact worden opgenomen door de recruiter. Hierna word je bij ons op kantoor uitgenodigd voor een face-to-face-gesprek waarna nog een tweede gesprek zal volgen.

 

Vragen & contactpersoon

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan even contact op met Rachelle Oortwijn via rachelle.oortwijn@nutsgroep.nl. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.